Consiliere

Centrul de Informații „GENDERDOC-M” oferă serviciul de consiliere psihologică pentru persoanele LGBT+ și familiile acestora în mod gratuit și confidențial.

Cine poate beneficia de serviciul de consiliere psihologică?

Serviciul de consiliere psihologică oferit de Centrul GENDERDOC-M este destinat persoanelor LGBT+ (lesbiene, gay, bisexuali, transgenderi ș.a.), celor care au intrebări în legatura cu propria orientare sexuală, identitate sau exprimare de gen, familiilor și prietenilor persoanelor LGBT+, precum și cuplurilor de același sex.

In cadrul ședintelor pot fi abordate tematici precum: coming out, relații de cuplu, relații de familie, discriminare și homofobie, bifobie sau transfobie, depresie, anxietate, dar si orice altă tematică de interes pentru client (indiferent dacă are sau nu legatura cu problematica LGBT+). Consilierea psihologică poate constitui, de asemenea, un suport pentru procesul de tranziție pentru persoanele transgen.

Puteți opta pentru:

- consiliere psihologică individuală

- consiliere psihologică de familie

- consiliere psihologică de cuplu

Cum mă programez?

Programările pot fi realizate:

- la numarul de telefon 022 28 88 61 sau 022 28 88 63

- prin e-mail, trimițând un mesaj pe adresa oxana.gumennaia@gdm.md

Persoana de contact: psiholog Oxana Gumennaia sau manager de oficiu Viorel Cenusa

Modalități de consiliere

Consilierea psihologică are loc în cabinetul de consiliere psihologică aflat la sediul Centrului GENDERDOC-M sau prin Skype. Servicul de consiliere psihologică se prestează în mod gratuit și confidențial.

 Orarul serviciilor psiholgice al Centrului de Informații GENDERDOC-M:

(022) 288 -861   sau  (022) 288 -863

 

  • Oxana Gumennaia Psiholog

Oxana este psiholog, dar și maior de justiție. Mai mult de 11 ani a lucrat în penitenciar: întâi în calitate de paramedic, apoi ca psiholog și șefă al Departamentului Psihologie și Asistență Socială. A mai lucrat ca psiholog într-un azil de bătrâni și persoane cu dizabilități; a acordat consiliere elevilor, părinților și profesorilor în cadrul Liceului Teoretic „Petru Movilă”. Cu alte cuvinte, Oxana Gumennaia este unul din cei mai buni psihologi din Republica Moldova, cu experiență de peste 13 ani de acordare a consileirii psihologice și psihoterapeutice persoanelor de diferite vârste și statuturile sociale. Nu întâmplător, din martie 2013, este membră a Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității, fiind aleasă apoi și ca președinta acestuia. În calitate de psiholog la Centrul de Informații „GENDERDOC-M”, Oxana acordă benificarilor consiliere în depășirea situațiilor de criză în legătură cu orientarea sexuală, identitatea de gen și exprimarea de gen.        

oxana.gumennaia@gdm.md

/373/ 22 28 88 61, /373/ 22 28 88 63