Consultaţii

Una din serviciile importante care sunt prestate în cadrul Programului sănătăţii LGBT, este consilierea iniţială a LGBT în problemele de sănătate. Prin prestarea de consiliere medicală primară, Centrul de Informaţii „GENDERDOC-M” informează beneficiariisăi cu privire la problemele sexuale și sănătatea reproducerii, precum și după cum este necesar, redirecţionează către specialiști, prietenoși LGBT, dispuși să le ofere servicii medicale de calitate. Consilierile de sănătate se desfășoară în oficiu de patru ori pe săptămînă (miercuri, joi, vineri, uneori luni și sîmbătă) în a doua parte a zilei.

În cazul în care o persoană are nevoie de examinare medicală, el sau ea este redirecţionat către o instituţie medicală, ca: Spitalul Dermatologie și Maladii Comunicabile (Chișinău), Centrul prietenos tinerilor „Neovita” (Chișinău), Centrul medical prietenos tinerilor „ATIS” (Bălţi), precum și către alţi specialiști (proctolog, urolog, ginecolog). Pentru informaţii suplimentare adresaţi-vă la coordonatorul Programului sănătate LGBT – Veaceslav Mulear: 022 28 88 61 sau veaceslav.mulear@gdm.md.

  • Veaceslav Mulear Coordonator de Program Sănătatea LGBT

Activează în organizaţia din anul 2007, înainte de aceasta, timp de cinci ani, a fost voluntar a centrului. Și-a început cariera profesională, în organizaţie, ca asistent în Programul de Sănătate și Asistenţă Socială LGBT. În 2011 a fost promovat în postul de coordonator al evenimentelor de sănătate, în cadrul aceluiași program. Începând cu 2014 a preluat postul de coordonator al programului de sănătate LGBT. În cadrul programului, este responsabil de prezentarea Centrului de Informaţii GENDERDOC-M și de promovarea intereselor și drepturilor LGBT și CSM în Consiliul Naţional de Coordonare a TB și SIDA. Este coordonatorul lucrărilor de outreach, organizează seminare și training-uri cu privire la sănătatea sexuală pentru comunitatea LGBT și MSM, prestează servicii de consiliere și testare voluntară HIV pentru bărbaţii gay şi MSM, dezvoltă reţeaua regională de profesioniști din domeniul sănătăţii .

În 2011, a fost distins cu diplomă de onoare "Pentru merite deosebite și implicarea în răspunsul naţional la HIV/SIDA pentru anul 2011" și cu statueta "Panglica Roșie", de către Ministerul Sănătăţii al Republicii Moldova, în colaborare cu campania UNAIDS Moldova «Mondiala Anti-SIDA» în Republica Moldova și reţeaua "Y - PEER Moldova» .

veaceslav.mulear@gdm.md

/373/ 22 28 88 61