GENDERDOC-M

Părinții copiilor LGBT+

În adolescență, mulți visează la părinți înțelegători. Cu atât mai mult, adolescenții/tele LGBT+ au nevoie de ei. Negăsind sprijin în societate și confruntându-se cu ostilitatea semenilor lor, ei se trezesc adesea proscriși în propriile familii. Psihologul și alți specialiști încearcă să sprijine astfel de adolescenți în Centrul de Informații GENDERDOC-M.

Cu toate acestea, adesea, părinții înșiși au nevoie de asistență calificată. Prin urmare, din 2006, la Centrul de Informații GENDERDOC-M a început să activeze grupul de ajutor reciproc pentru părinții copiilor LGBT+ și rudele acestora. Necesitatea lui a apărut după coming-out-urile în masa făcute de persoane din comunitatea LGBT+ în fața părinților și a celor dragi.

Întâlnirile grupurilor de suport au loc în mod regulat și reprezintă singura oportunitate pentru părinți de a vorbi despre copiii lor, de a discuta probleme comune, de a se ajuta reciproc, de a-și sprijini și de a-și accepta copiii așa cum sunt. Psihologa Centrului Liliana Chisari lucrează cu grupul, care efectuează și consultații individuale.

Pentru a deveni membru/ă a acestui grup, trebuie doar să contactați coordonatoarea grupului de suport pentru părinți LGBTQI + copii, Natalia Ozturk, prin e-mail [email protected] sau sunând la numărul de telefon fix 022 28 88 61 , sau prin mobil 069120261.

Close Menu