24.04.2018
International , Спорт

”Casa Demnității” pentru microbiștii LGBT

La Cupa Mondială FIFA din acest an, care va fi organizată în Rusia, o țară în care comunitatea LGBT este constant discriminată, se va organiza o oază de siguranță pentru persoanele LGBT care vor veni să-ți susțină echipa favorite de fotbal.

Chiar dacă în Rusia funcționează politici anti-LGBT, liderii comunității LGBT au reușit să facă posibilă crearea unui loc în care vizitatorii LGBT ai campionatului să găsească adăpost, care va purta un nume foarte symbolic pentru comunitate, ”Pride House” (”Casa Demnității”).

”Casa Demnității”, un proiect susținut de organizații internaționale, se va afla la St. Petersburg, orașul-gazdă al Cupei. Deși este unul dintre cele mai mari și cosmopolite orașe din Rusia, St. Petersburg e cunoscut ca fiind și unul dintre cele mai puțin tolerante orașe.

”Casa Demnității” va fi și o sfidare a politicii controversate duse de președintele rus, Vladimir Putin, față de comunitatea LGBT, care include și legea ”propaganda homosexualității”, care interzice promovarea ”relațiilor netradiționale” față de minori. Deși, relațiile homosexual nu sunt interzise prin lege, violența de natură homofobă este comună și deseori rămâne neinvestigată.

Un sondaj recent a arătat că 39% din populația Rusiei crede că este posibil ca persoanele LGBT, venite de peste hotare la Cupă, vor deveni ținta atacurilor în timpul meciurile, pe când 13% de ruși sunt ”iritați” de prezența străinilor LGBT.

Previous Următorul