GENDERDOC-M

Moment emoționant la Pride-ul din Porto, Portugalia: Un bărbat în vârstă îmbrățișează cu lacrimi în ochi o participantă la marș care i-a oferit drapelul LGBTQI+

Moment emoționant la Pride-ul din Porto, Portugalia: Un bărbat în vârstă îmbrățișează cu lacrimi în ochi o participantă la marș care i-a oferit drapelul LGBTQI+

Un video emoționant a devenit viral la scurt timp după Marșul Pride din Porto, Portugalia. În filmuleț apare un bărbat în vârstă fluturând un steag portughez la trecerea marșului. La scurt timp, o participantă la marș, pe nume Lily, s-a apropiat de el și a devenit clar că bărbatul în etate a vrut să facă schimb de steaguri și să susțină comunitatea queer cu un drapel Pride. Îmbrățișarea dintre Lily și bătrân au emoționat publicul, iar Lily a povestit pe TikTok întreaga întâmplare simpatică, scrie Pink News.

Lily a declarat că a observat că bărbatul care îi făcea semn să se apropie de el. Mulți din mulțime nu erau siguri de intențiile bărbatului, deoarece arborarea unui steag național poate fi uneori un semnal naționalist de dreapta al unor persoane homofobe.

„Toată lumea a fost foarte îngrijorată de ceea ce s-ar putea întâmpla în continuare”, a spus ea într-un videoclip TikTok. „Așa că, pentru siguranța tuturor, toată lumea s-a cam oprit”.

Dar temerile s-au dovedit nefondate, deoarece bărbatul a continuat să își ofere steagul în schimbul steagului LGBTQ+ Pride drapat pe umerii lui Lily.

Cei doi s-au îmbrățișat în uralele mulțimii, iar bărbatul a putut fi văzut ridicând degetul mare atât pentru Lily, cât și pentru marș.

Când Lily s-a întors în mulțime, bărbatul a plâns și a fluturat steagul Pride. Manifestanții au răspuns, la fel de copleșiți de momentul emoționant.

„A fost copleșitor, toată lumea mă îmbrățișa, toată lumea îl îmbrățișa pe domn. A fost un moment incredibil și tot restul marșului… toată lumea se întreba oare ce tocmai ni s-a întâmplat”, povestește ea.

 Deși Lily este deschisă la posibilitatea de a se întoarce la casa bătrânului pentru a-l cunoaște mai bine, ea a recomandat presei și altora să îl lase în pace. „Nu are nevoie de o mulțime de atenție nedorită”, a spus ea.

Pentru Lily și pentru mulți alții, momentul acesta a fost o dovadă clară de ce avem încă nevoie de Pride și de ce avem nevoie de aliați și susținerea lor.

Sursa: Pink News

Close Menu