GENDERDOC-M

Letonia a dat undă verde parteneriatele civile pentru cuplurile de același sex

Letonia a dat undă verde parteneriatele civile pentru cuplurile de același sex

În prima zi de iulie, în Letonia au intrat în vigoare modificările legislative care cuplurilor de același sex să înregistreze parteneriate civile. Se întâmplă după ce amendamentele relevante au fost adoptate în Parlamentul de la Riga în noiembrie 2023, scrie Digi24.

Primul cuplu a înregistrat un astfel de parteneriat la scurt timp după miezul nopții de duminică spre luni, a raportat postul național de radio din Letonia.

„Introducerea parteneriatului civil reprezintă un semnal important al faptului că toate familiile din Letonia vor fi protejate, apreciate și recunoscute”, a declarat Kaspars Zalitis, directorul asociației Dzivesbiedri (Partener de Viață). „Acest moment așteptat multă vreme va schimba în bine viețile multor oameni”, a adăugat el.

Președintele leton Edgars Rinkevics, care a anunțat public în 2015 că este gay, și prim-ministrul țării, Evika Silina, au salutat această modificare legislativă prin intermediul unor mesaje publicate pe rețeaua de socializare X. Noua lege însă rămâne criticată în Letonia. Constituția letonă definește în continuare căsătoria ca o uniune între un bărbat și o femeie.

Close Menu