GENDERDOC-M

Lisabona, în topul unei liste cu cele mai prietenoase orașe pentru comunitatea LGBTQI+

Lisabona, în topul unei liste cu cele mai prietenoase orașe pentru comunitatea LGBTQI+

Lisabona, Portugalia, ocupă primul loc într-un top al celor mai queer friendly orașe din lume, scrie Pink News. Studiul a fost realizat de experții în proteze trans de la o companie, Emisil. Echipa a luat în considerare egalitatea căsătoriilor la nivel mondial, viața de noapte pentru homosexuali și siguranța acestor orașe. Studiul a analizat, de asemenea, Indexul Global Trans pentru 2023, care evaluează recunoașterea genului, legile anti-discriminare și ratele infracțiunilor motivate de ură în diferite țări.

Așadar, Lisabona a acumulat un scor impresionant de 9,26 din 10, având în vedere nivelul mare siguranță și atitudinea pozitivă față de comunitatea LGBTQ+. Căsătoria între persoane de același sex este legală acolo din 2010.

Între timp, Copenhaga, Danemarca, ocupă locul al doilea, iar New York, SUA, se află pe locul al treilea. Deși New York al treilea cel mai slab clasament în materie de siguranță de pe listă, aici se află multe baruri și cluburi prietenoase comunității.

Amsterdam, Țările de Jos, se află pe locul patru, urmat de Taipei, Taiwan; Barcelona, Spania și Reykjavik, Islanda.

Pe locul opt se află Toronto, Canada, cu un punctaj de 8,77 și, deși nu este tocmai o destinație de top la capitolul distracții, dar compensează cu siguranță prin punctajul ridicat obținut la Global Trans Index.

Penultimul loc este Tokyo, Japonia, care încă nu a legalizat căsătoriile gay încă. Cu toate acestea, orașul a obținut un punctaj de 8,67, deoarece are peste 40 de localuri de noapte pentru homosexuali și un nivel ridicat de siguranță.

Paris, Franța, este ultimul oraș de pe listă, cu peste 30 de localuri gay-friendly.

Sursa: Pink News

Close Menu