GENDERDOC-M

Declarația Centrului GDM de Ziua Internațională a Femeii

Declarația Centrului GDM de Ziua Internațională a Femeii

De 25 de ani, Centrul de Informații GENDERDOC-M militează și muncește pentru drepturile și șansele fiecărei persoane din comunitatea LGBT+. Ca organizație, aspirăm la un viitor în care fiecare om, indiferent de identitatea sau orientarea sa sexuală, are șanse egale. Credem că toți oamenii merită să fie tratați cu respect și demnitate. E natural că în misiunea noastră suntem, în esență, o organizație feministă.

Ne aliniem cu aceleași valori, luptăm pentru o societate bazată pe echitate, și credem cu tărie că drepturile femeilor și drepturile persoanelor LGBT+ sunt interconectate. Ne opunem ferm oricărei forme de discriminare, fie că este vorba despre inegalitatea salarială, violența domestică sau lipsa accesului la servicii medicale adecvate pentru comunitățile noastre.

Mișcarea feministă a demontat convingerea că sexul și genul nostru ar trebui să ne definească rolurile în societate. Promotorii feminismului au luptat mai bine de un secol împotriva discriminării și violenței bazate pe gen. În acest punct se întâlnesc mișcările feministe și LGBT+. Relele tratamente aplicate femeilor în societățile noastre și relele tratamente aplicate persoanelor LGBTI au aceeași cauză principală. Este vorba despre sex și gen, și ele ar trebui abordate împreună.

Și în acest an, de 8 martie, ne dorim o Moldovă care să fie un spațiu în care femeile să fie în siguranță, să trăiască fără teamă de judecată sau discriminare, indiferent că este femeie cisgen, transgen, lesbiană sau heterosexuală.

Close Menu