GENDERDOC-M

Au fost decernate antipremiile anuale „Strachina de Jmalț”, ediția 2023

Au fost decernate antipremiile anuale „Strachina de Jmalț”, ediția 2023

Suntem onorați să vă informăm că ceremonia de decernare a antipremiilor anuale „Strachina de Jmalț și Ligheanul de Plastic”, a Centrului de Informații GENDERDOC-M, a ajuns la cea de-a cincea ediție. 

„Premiile”, strachini de jmalț, și marele premiu, un lighean de plastic, sunt „înmânate”, cu mare fast și pompă cuvenită împrejurărilor, persoanelor publice, afacerilor, funcționarilor și politicienilor care și-au exprimat pe parcursul anului dezacordul cu drepturile egale ale persoanelor LGBT+ din Republica Moldova.

Astfel, la categoria „Călcat prin străchini”, premiul a mers la Episcopul Marchel „Pentru dorința nepotolită de a vedea marșul Pride în Bălți”.

La categoria „Elefantul în prăvălia de porțelan” premiul a fost luat de Diana Caraman, deputată BCS, „Pentru flirt cu Codul Penal”.

Premiul pentru categoria „A’ntrat ginerele-n blide” a fost decernat lui Renato Usatîi „Pentru generozitatea de doi bani”.

Marele premiu, Ligheanul de Plastic, a fost luat de Partidul Șor „Pentru promovarea culturii gay-pop în regiunile tradiționaliste”

Centrul de Informații GENDERDOC-M este o organizație cu valori ecologice și o preocupare puternică pentru economisirea resurselor, motiv din care strachinile și ligheanul vor rămâne în proprietatea Centrului pentru a fi înmânate și în următorii ani. Premianții vor primi câte o diplomă de onoare și imaginile respective ale strachinilor și ligheanului într-o calitatea excelentă. Acestea vor fi trimise prin Poșta Moldovei.

Evenimentul a fost organizat în cadrul celei de-a XXII-a ediții a Festivalului Comunității LGBT+ din Moldova „Moldova Pride”, care se desfășoară la Chișinău în perioada 12– 18 iunie.

Close Menu