GENDERDOC-M

Marin Pavlescu, tânărul care ar fi fost hărțuit din cauza orientării sale sexuale, a dat în judecată Ministerul Apărării

Marin Pavlescu, tânărul care ar fi fost hărțuit din cauza orientării sale sexuale, a dat în judecată Ministerul Apărării

Militarul Marin Pavlescu, care a refuzat să revină după un scurt concediu în unitatea militară pe motiv că a fost hărțuit din cauza orientării sale sexuale, a atacat în judecată Ministerul Apărării și Brigada nr. 2. Tânărul își dorește ca instituția „să răspundă pentru ce i-au făcut”.

„Consiliul Nediscriminare le-a recomandat să-ți ceară scuze, măcar și în scris, dacă li-i rușine sa-și ceară scuze în persoană sau nu se pot hotărâ cine să vină la mine. Dar ei nici asta nu au facut. E okey, pot sa mai aștept”, a scris Marin Pavlescu pe facebook.

Tânărul susține că avocatul său și-a apărat pe 8 februarie dreptul de a avea ședința de judecată publică și a făcut primele declarații în susținerea cererii depuse pentru încasarea prejudiciului moral.

Procuratura municipiului Chișinău, sediul Buiucani, a refuzat pornirea urmăririi penale pe presupuse fapte de dezertare în cazul militarului Marin Pavlescu, care a refuzat să revină după un scurt concediu în unitatea militară pe motiv că a fost hărțuit din cauza orientării sale sexuale.

Sursa: newsmaker.md

 

Close Menu