GENDERDOC-M

Facebook a anulat reacția Pride

Facebook a anulat reacția Pride

Facebook a anunțat că emoji-ul dedicat Pride-ului, drapelul-curcubeu, apărut în 2017, nu va mai fi reintrodus pe platformă.

Reacția Pride a fost inițial adăugată pentru a celebra luna Pride-ului în SUA, care e în iunie. Mai târziu, reacția fost extinsă și în alte părți ale lumii, pentru a sărbători Pride-urile locale, cum ar fi cele de la Londra sau Berlin. Un alt motiv de succes enorm al reacției Pride a fost faptul că aceasta era folosită pentru a face trolling politicienilor anti-LGBT.

Purtătoarea de cuvânt de la Facebook, Lisa Stratton, a confirmat pentru site-ul Business Insider, că reacțiile speciale, inclusiv reacția Pride, a fost anulată de platformă.

Apariția acestei reacții a adus cu ea și unele controverse, când devenise clar că Facebook o ascundea în țările în care există legi anti-LGBT. Utilizatorii rețelei, localizați în Egipt, Palestina, Bahrain, Liban, Singapore, Rusia etc. nu au avut acces la reacția cu drapelul-curcubeu.

Pentru a umple acest gol, Facebook a introdus elemente noi, inspirate de curcubeu, dedicate celebrării Pride-ului. Printre acestea se numără „Pride Profile Frames”, două rame cu inspirație din culorile curcubeului, pe care utilizatorii le pot alege pentru imaginea lor de profil. O altă posibilitate de a marca Pride-ul sunt fundalurile pentru postările de pe Facebook, inspirate, la fel, din tematica Pride. Pentru camera de luat vederi, încorporată în Facebook Messanger sunt, de asemenea, accesibile efecte cu elemente din drapelul-curcubeu, diverse filtre și măști.

Acestea vor fi accesibile tot anul.

Sursa: pinknews.co.uk

Close Menu