GENDERDOC-M

Activista pentru drepturile LGBT candidează pentru funcția de președintă a Moldovei

Lesbiana declarată și activista pentru drepturile persoanelor LGBT, Angelica Frolov, participă în proiectul televizat nou al renumitei jurnaliste Natalia Morari, „Candidat”. Împreună cu alți activiști civici și alte activiste civice, aceasta va lupta pentru funcția de președinte al Republicii Moldova.

Emisiunea TV, care apare în eter începând cu data de 14 septembrie pe postul TV7, va oferi posibilitatea telespectatorilor, timp de două luni, să desemneze un candidat de alternativă la funcţia de preşedinte al ţării. Opţiunea va fi exprimată în cadrul unui televoting, iar telespectatorii vor avea de ales între 12 candidați și candidate.

În afară de Coordonatoarea Programului Lobby și Advocacy la Centrul de Informații „GENDERDOC-M”, Angelica Frolov, pentru funcția de președinte al Republicii Moldova, în cadrul acestui proiect televizat alternativ, vor lupta membra Senatului GENDERDOC-M și co-fondatoarea Grupului de Inițiative Feministe Polina Ceastuhina, precum și feminista Diana Guja, producătoarea de muzică Alla Donțu, filosofa Angela Stafii, activiștii civici Dumitru Alaiba, Sergiu Tofilat, Mihail Sirkeli, enologul Ion Luca, interpretul Pasha Parfeni, avocatul Ștefan Gligor și producătorul de filme Dumitru Marian.    

Conform autoarei emisiunii „Candidat”, Natalia Morari, candidaţii pentru funcția de președinte nu vor face promisiuni electorale, însă vor veni cu soluţii concrete pentru a schimba viaţa moldovenilor spre bine.  Anume acest concept va face diferența esențială între talk-show-ul televizat, care este emis în direct, și campania electorală reală în cadrul căreia unii candidați reali la funcția de președinte se bazează pe populism, geopolitică și preobleme inventate, astfel ridicând și mai mare nivelul de homofobie și transfobie în societate.

Emisiunea „Candidat” apare în eterul postului TV7 în fiecare zi de miercuri, la ora 21:00, și va dura două luni și jumătate. Urmăriți talk-show-ul și votați pentru favoriți și favorite. Ziua alegerii președintelui Republicii Moldova este 30 octombrie.

Primul episod al emisiunii „Candidat” o puteți urmări mai jos.

Elena AVENARIUS

Close Menu