GENDERDOC-M

Ce trebuie să știi despre marșul solidarității „Moldova Pride 2016”

Pentru al IV-lea an consecutiv la Chișinău se va desfășura duminică un marș de susținere a comunității LGBT, care are loc în cadrul Festivalului comunității LGBT „Moldova Pride” 2016. În ultima săptămână au fost organizate mai multe evenimente prin care s-a încercat sensibilizarea opiniei publice față de acest subiect: discuții publice, flash-mob, campania socială „Fără frică”.

În cazul în care sunteți dispus să participați la această acțiune trebuie să cunoașteți anumite informații despre acest eveniment.

# Marșul se va desfășura la ora 12:00 și va începe din scuarul centrului comercial UNIC și se va încheia în Piața Marii Adunări Naționale, unde participanții vor forma un pătrat, și printr-un gest simbolic, vor marca eliberarea de frică.

# În acest an marșul „Moldova Pride” se va desfășura cu sloganul „Fără frică”, același slogan ca și campania socială „Fără frică”.

# Marșul va fi organizat în tăcere.

# Scopul campaniei este de a sensibiliza oamenii față de drepturile persoanelor comunității LGBT din Moldova.

# Participanții la această acțiune vor purta tricouri albe pe care va fi scris același mesaj.

# Ca și în ceilalți ani marșul va fi securizat de către poliția municipală.

# La acțiune sunt așteptate în jur de 1.000 de persoane.

# La acest marș și-au anunțat participarea mai mulți oficiali străini acreditați la Chișinău precum: ambasada SUA, ambasada Suediei, ambasada Italiei, ambasada Marii Britanii, delegația Uniunii Europene, agențiile ONU în Republica Moldova.

# Mai multe persoane publice care s-au implicat în campania socială „Fără frică” vor participa inclusiv la marș.

Sursa: diez.md

Close Menu