GENDERDOC-M

Mofturoși? Sau Homofobi?

Angajații și voluntarii Centrului GENDERDOC-M au donat haine persoanelor nevoiașe din Republica Moldova. Aproximativ 33 de kilograme de haine de diferite mărimi au fost transmise organizației „Concordia” cel mai mare ONG cu servicii sociale din Republica Moldova.

Hainele au fost adunate cu grijă timp de o lună jumătate. Fiecare participant la acțiunea de caritate a ales haine în stare foarte bună sau noi, pentru a le oferi oamenilor, care nu-și pot permite să le procure. Managerul de oficiu la Centrul GENDERDOC-M, Galina Murzin, a spus că a fost simplu să colecteze hainele, oamenii s-au mobilizat foarte repede, însă a fost mai greu să găsească o organizație care ar accepta să intermedieze acțiunea de caritate: „Pentru noi ar fi fost mai greu să identificăm beneficiarii, pentru că GENDERDOC-M are alt tip de activitate, așa că am contactat organizații, care se ocupă nemijlocit de asemenea acțiuni și au o bază de date a oamenilor care ar putea avea nevoie de ajutor”.

 Totuși două dintre organizațiile pe care le-a contactat GENDERDOC-M, „Caritas” și „Inimă Bună” nu au acceptat donația: „Nu au refuzat direct, dar comportamentul lor a fost neobișnuit. Inițial se bucurau și acceptau, iar după ce le spuneam cum se numește organizația care donează, îmi spuneau fie că nu au loc la depozit, fie îmi promiteau că ne contacteze ei mai târziu și nu ne mai contactau”.

Cei de la organizația „Concordia” au fost foarte receptivi și deschiși, afirmă angajații GENDERDOC-M. „Când am dus hainele la depozit, am discutat cu persoana responsabilă, ne-au arătat depozitul și ne-au povestit despre benificiarii lor. Am aflat că hainele pe care le-am donat noi vor merge la o familie care a înfiat mai mulți copii, am primit și un act de donație cu ștampilă. E plăcut să colaborezi cu o organizație atât de responsabilă, așa că sunt sigură că vom mai colabora”, a spus Galina Murzin.

Doina Ipatii

Foto Galina Murzin

Close Menu