GENDERDOC-M

Chișinăul a devenit mai curat

La sfîrșitul lunii septembrie, anul curent, angajații, voluntarii și beneficiarii Centrului de Informații «GENDERDOC-M» au dat startul primei campanii ecologice cu genericul «Pentru că trăiesc aici».

La eveniment au luat parte peste 15 participanți, pe care i-a unit dorința de a face Chișinăul mai curat. Un rol deosebit în realizarea acestui eveniment le-a revenit voluntarilor și voluntarelor «GENDERDOC-M», deoarece anume ei, au venit cu această inițiativă, care a fost propusă și discutată în cadrul lagărului de vară pentru voluntari care a avut loc în luna iulie.

Locul desfășurării acțiunii ecologice a fost ales nu întîmplător, acesta fiind parcul din strada Vadul lui Vodă din sectorul Ciocana, una dintre cele mai populare zone de agrement ale chișinăuenilor, și, cu părere de rău, unul dintre cele mai neîngrijite și neamenajate locuri din orașul nostru.

În decursul celor patru ore de muncă, participanții la eveniment au colectat mai mult de treizeci de saci cu gunoi din plastic, sticlă și alte deșeuri, acestea fiind din start sortate în saci diferiți, pentru a face posibilă reciclarea lor ulterioară.

„Ceea ce se întîmplă astăzi aici, încă odată demonstrează faptul că reprezentanții comunității LGBT au o poziție cetățenească activă. Eu sunt nespus de bucuros și mîndru, pentru că pot face ceva pentru orașul meu, astăzi el a devenit mai curat. Acum cu mare drag pot veni aici să-mi petrec timpul liber și nu îmi este rușine să-mi invit și prietenii în acest loc minunat”, a declarat Alexandru, voluntar al Centrului de Informații «GENDERDOC-M», participant la eveniment.

O părere similară a avut și Eugeniu, angajat al Centrului de Informații «GENDERDOC-M»: „Întotdeauna am fost deranjat de problema curățeniei în orașul nostru, tot timpul am vrut să ajut la soluționarea acesteia, însă de unul singur, este foarte dificil și plictisitor, de aceea, cu mare drag m-am implicat în realizarea acestei inițiative frumoase din partea voluntarilor și voluntarelor. Astăzi, sunt aici împreună cu colegii și prietenii mei și sunt convins că realizăm un lucru nobil”.

Conform precizărilor Centrului de Informații «GENDERDOC-M», această primă acțiune ecologică, pe departe nu este ultima, de aceea, doritorii de a se implica în această cauză nobilă o pot face înscriindu-se printr-un mesaj de participare, fie pe site-ul organizației, fie pe paginile centrului de pe rețelele de socializare sau la numărul de telefon (022) 28 88 61.

Еugeniu Chihai,

Close Menu