GENDERDOC-M

Campania „Nu te lăsa manipulat!”, lansată de GENDERDOC-M

Astăzi, Centrul de Informații „GENDERDOC-M” a lansat spotul video în cadrul campaniei „Nu te lăsa manipulat!” cu scopul de a preveni discursul de ură și incitare la discriminare a gay-ilor, lesbienelor, bisexualilor și persoanelor transgen în rândul concurenților electorali la alegerile parlamentare din 30 noiembrie.

Din experiența alegerilor precedente, din 2010, și dezbaterilor pe marginea adoptării legii anti-discriminare (Legea nr. 121 cu privire la asigurarea egalității) în anii 2011-2012, suntem nevoiți să constatăm faptul că manipularea opiniei publice de către politiceni prin aducerea ideilor sau problemelor inventate în spațiu public distrage atenția cetățenilor de la incompetențele acestora. Așadar, în perioada 2010-2012 persoanele homosexuale, dar și întreaga comunitate LGBT, din Moldova a devenit ținta unor discursuri denigrătoare și discriminatorii la adresa acestora din partea mai multor partide politice sau politicieni neafiliați.

Aflându-ne în ajunul alegerilor parlamentare, care vor avea loc la 30 noimebrie, dorim să sensibilizăm opinia publică referitor la posibilile discursuri homofobe din partea concurenților electorali, care ar dori să expoateze homofobia și discurs incitător la ură pentru a denigra alți concurenți electorali, dar și a câștiga mai multe voturi profitând de atitudinele societății față de gay, lesbiene, bisexuali și transgenderi. Homofobia și transfobia, la fel ca și alte forme de xenofobie, nu pot și nu trebuie fi folosite în campanie electorală într-un stat democratic fiindcă ele vizează cetățenii acestui stat în mod direct și aduc daune imense întregii societăți.

Campania Centrului GENDERDOC-M vine cu un apel către publicul larg, care devine ținta unor manipulări murdare și a propagandei politice în perioada electorală, să conștientezeze faptul că mulți dintre politicieni ignoră adevăratele probleme sociale în favoarea unor idei inventate. Cetățenii trebuie să ceară de la politicieni rezolvarea problemelor reale și să nu se lase manipulați.  

Îndemnăm politicenii și toți concurenții electorali înscriși în cursă să țină cont de faptul că gay-ii, lesbienele și persoanele transgen la fel sunt cetățeni ai Republicii Moldova și, conform statisticilor internaționale, constituie până la 10% din numărul total al populației. Prin urmare, atacându-i în discursurile lor politice, le lezează demnitatea și îi prierd definitiv ca potențiali alegători.    

Spotul video „Nu te lăsa manipulat!” poate fi vizionat mai jos sau pe canalul Centrului GENDERDOC-M pe YouTube

Close Menu