GENDERDOC-M

Președintele companiei Apple Tim Cook: „Sunt mândru că sunt gay”

Președintele consiliului de administrație al companiei Apple, Tim Cook a mărturisit că este homosexual și că este mândru de asta.

„Pe parcursul întregii mele cariere profesionale m-am străduit să păstrez un anumit nivel de confidențialitate. Provin dintr-o familie modestă și încercam să nu atrag atenția asupra mea”, – se spune în declarația făcută de Cook publicată în revista Bloomberg Businessweek.

„Mulți dintre colegii mei de la Apple știu că sunt gay, în același timp, atitudinea lor față de mine nu se schimbă. Desigur, am avut norocul de a lucra pentru o companie căreia îi place creativitatea și inovațiile, și care știe că unirea diferitor persoane contribuie la dezvoltarea ei. Însă nu toți au avut parte de așa noroc”, – a spus Cook.

„Niciodată nu mi-am negat orientarea sexuală, însă niciodată nu am recunoscut-o public până acum. Deci, permiteți-mi să fiu clar: sunt mândru că sunt gay”, – a scris Cook.

De asemenea, el a adăugat că nu se consideră pe sine un activist, dar va fi fericit dacă mărturisirea lui va ajuta pe cineva să realizeze cine este el cu adevărat.

„Interfax” menționează faptul că zvonurile privind orientarea sexuală netradițională a președintelui Apple persistau de mult timp. Revista americană Aut Magazine timp de trei ani l-au numit ca fiind cel mai influent homosexual din SUA. În luna iunie a anului curent, Cook a mers în fruntea paradei gay a angajaților Apple.

Sursa: vz.ru

Close Menu