GENDERDOC-M

Cardinalul a lăudat gay-ii pentru „sprijin reciproc în timp de boală”

Cu puțin timp în urmă, am informat despre aceea că în timpul Sinodului extraordinar de la Vatican, dedicat problemelor de familie, a fost discutat un document pe care mulți l-au considerat pe bună dreptate revoluționar.

În declarația făcută după adunarea Sinodului, se spunea că catolicii LGBT trebuie să fie prețuiți și respectați de biserică la fel ca și orice alți credincioși, pe motiv că acești oameni au „talente și calități” utile pentru comunitatea religioasă.
Unul dintre cardinalii care au participat la Sinod, austriacul Christoph Schönborn (pe fotografie cu Papa Francisc) în legătură cu acestea a declarat că personal se cunoaște cu câțiva „ gay absolut minunați”.

Vorbind în fața jurnaliștilor, el a explicat care sunt acele talente și calități cu care homosexualii pot bucura biserica. După spusele lui Schönborn, el cunoaște un cuplu austriac  – „oameni absolut minunați”, – a căror sprijin reciproc în timpul bolii l-a inspirat incredibil pe cardinal.
„Principiul de bază este că în primul rând, apreciem persoana, și nu atracția sa sexuală” – a spus Schönborn. La acestea, el a adăugat că, chiar și având în vedere faptul că orientarea sexuală a omului, în sine, nu are nimic în comun cu păcatul, homosexualitatea – „nu este ceea ce vrea Dumnezeu”
„Noi trebuie să protejăm darul sacru al relației dintre bărbat și femeie”, – a spus el.

Același cardinal, cu câteva luni în urmă a lăudat-o pe compatrioata sa, Conchita Wurst, cu câștigarea concursului Eurovision. Totuși, Schönborn ar prefera ca Tom Neuwirth care se prezintă ca Conchita, să nu aibă viață sexuală. „Mă bucur că Tom Neuwirth a avut un asemenea succes cu imaginea sa artistică – Conchita Wurst – și eu mă voi ruga pentru el – a spus cardinalul.  – După cum știm cu toții, în grădina lui Dumnezeu domnesc diversitatea și multitudinea de culori. Nu fiecare om care s-a născut bărbat, se simte bărbat. Acestea se referă și la femei. Astfel de oameni merită respect, la care toți avem dreptul în calitate de ființe omenești”.

Schönborn a mai spus că piesa interpretată de Conchita Wurst a fost „un mesaj de toleranță”, care a atins „o problemă destul de serioasă”, iar acest concept implică faptul că tu respecți persoana chiar și în cazul în care nu îi împărtășești punctele de vedere.

Sursa: upogau.org
Foto: Erzdioezese-wien.at

Close Menu