27.01.2015
Молдова, Культура

QUEER WEEKEND 31 ianuarie – 1 februarie

QUEER WEEKEND înseamnă două seri de iarnă, la sfârșit de săptămână, dedicate persoanelor LGBTQ+. Centrul de Informații „GENDERDOC-M” vă invită la 31 ianuarie și 1 februarie să faceți parte din câteva evenimente tematice.

31 ianuarie, sâmbătă

Locație: teatru-spălătorie (str. Mihai Eminescu, 72)

17:00

Proiecția filmului „Bent” (1997). Regizat de Sean Mathias, filmul are o distribuție cunoscută, remarcându-se prezența unor actori de prim rang precum Mick Jagger, Clive Owen, Brian Webber, Nikolaj Coster Waldau, Jude Law .Urmărește persecutarea homosexualilior în Germania nazistă. Max, personajul principal, este un playboy într-un club de noapte decadent din Berlin în timpul primilor ani de Germania lui Hitler. Este arestat de Gestapo și este martor al brutalității regimul nazist. Max este homosexual şi, ca atare, este trimis la lagărul de concentrare Dachau. El încearcă să nege că este homosexual şi obține o etichetă de culoare galbenă (cea pentru evrei) în loc de roz (pentru homosexualii). În lagărul, el se îndrăgosteşte de un alt prizonier, Horst, care poartă eticheta sa, treunghiul roz, cu mândrie.

Proiecția este dedicată Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului marcată anual la 27 ianurie.

Durata:  105 minute

Limba: engleză cu subtitrări în rusă

19:00

Discuția liberă „Cum să facem ca vocile persoanelor LGBT+ din Moldova să fie auzite mai bine?” cu reprezentanții și reprezentantele Centrului de Informații „GENDERDOC-M” care, la fel, sunt gata să răspundă la întrebările privind activitatea Centrului, unica asociație din Republica Moldova luptă pentru egalitatea lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor și trasngenderilor.

 20:30

Proiecția filmului „Pride” (2014) de Matthew Warchus. E vara anului 1984, Margaret Tatcher este la putere şi Uniunea Naţională a Lucrătorilor în Mină este în grevă. La marşul Gay Pride din Londra, un grup de activişti gay șo lesbiene decide să strângă bani pentru a ajuta familiile minerilor aflaţi în grevă. Dar există o problemă. Uniunea pare ruşinată să le primească ajutorul. Activiştii nu renunţă. Ei decid să ignore Uniunea şi să meargă direct la mineri. Identifică un sat minier din Ţara Galilor şi pornesc cu un microbuz să facă donaţia la faţa locului. Astfel începe o poveste extraordinară a modului în care două comunităţi complet diferite se unesc pentru o cauză comună. Filmul este bazat pe fapte reale.

Premii: Queer Palm Award în cadrul Festivalului de Film de la Cannes 2014. Nominaizare la premiul Golden Globe 2015.

Durata: 120 minute

Limba: engleză cu subtitrări în rusă

-----

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile. Cei și cele care vor veni la ora 17:00 la proiecția filmului „Bent” vor beneficia de un tichet pentru o băutură (nealcoolică, bere sau cocktail) gratuită la bar.

Atenție: Organizatorii își rezervă dreptul de a refuza intrarea persoanelor care tulbură ordinea publică sau manifestă un comportament nerespectuos față de alții.

-----

Locație: Barul Spălătorie (str. Mihai Eminescu, 72)

22:00 >>

QUEER TRASH PARTY

 

1 februarie, duminică

Locație: GOLDBAR (bl. Decebal, 2)

20:30

KRAOKE BATTLE

22:00

Serata tematică, dedicată celei de-a doua aniversare a clubului GOLDBAR

Previous
Назад к новостям