Serata „Stonewall 45” în GoldBar

Pe 28 iunie împlinesc 45 ani de la vestitele revolte de la Stonewall care avut loc în cartierul Greenwich Village din New York, când vizitatorii și vizitatoarele barului pentru gay „Stonewall Inn” au dat o ripostă decisivă poliției care desfășura un raid nou asupra localului.

Aceste ciocniri sunt des prezentate ca primul caz din istorie când membrii comunității LGBT au rezistat sistemul instituționalizat de persecuții ale homosexualilor, bisexualilor și travestiților. Se crede că revoltele de la Stonewall au devenit un eveniment definitoriu care a marcat începutul mișcării în mase pentru drepturile persoanelor LGBT din SUA și din întreaga lume. Conform istorocului David Carter, aceasta „a fost pentru mișcarea gay același lucru ca și căderea Batiliei a fost pentru începutul Revoluției Franceze” (Wikipedia).

Vă invităm duminica, 29 iunie, la serata „Stonewall 45” în clubul GoldBar pentru a marca cea de a 45-lea aniversare ale acelor evenimente istorice. Vă așteaptă muzică, voie bună și concursuri cu premii inedite :)

La fel, chiar în incinta GoldBar veți putea trece testul la HIV pe baza de salivă care va dura aproximativ un sfert de oră. Testul se face gratuit, anonim și confidențial.

Adresa: Chișinău, str. Decebal, 2. 
Duminică: 22:00. 

29.06.2014 - 22:00
Calendarul evenimentelor