Părinţi ai LGBT

Grupul de susținere a parinților și rudelor persoanelor LGBT din Republica Moldova s-a format în 2006. Necesitatea pentru acest grup a apărut în urma coming out-urilor în masă făcute de persoanele din comunitatea LGBT părinților și altor membri de famalie.

Pe parcursul a nouă ani de existență, grupul și-a extins activitatea și s-a transformat într-un grup de inițiativă. Membrii și participanții săi nu numai ajuta alți părinți sa se înțeleagă pe sine și pe copiii lor și să îmbunătățească climatul psihologic în familie, ei au început să se implice activ în diverse activități GENDERDOC-M, inclusiv publice (spectacole, bibliotecă vie, promoţii, etc. ). În plus, ei oferă diferite tipuri de suport pentru părinții și copiii din alte țări. Astăzi, grupul este format din 80 de părinți si rude LGBT.

Întâlniri grupului de susținere au loc în mod regulat și sunt singura opțiune pentru părinți și rude de a vorbi despre copiii lor, de a discuta probleme comune, de a se ajuta reciproc, de a sprijini și de a accepta copiii lor pentru ceea ce sunt. Cu grupul lucrează psihologul Centrului, Clivada Svetlana. Ea, de asemenea, oferă și consultații individuale.

Nu este greu să devii membru al acestui grup, este necesar să contactați biroul GENDERDOC-M și coordonator grupului de susținere pentru părinți și rude LGBT, Natalia Esmanciuc, la numărul de telefonul fix: 022 28 88 61 sau la numărul de telefon mobil: 069 120 261.

  • Natalia Esmanciuc Asistentă Programul Sănătatea LGBT

A început să lucreze la centrul GENDERDOK-M în 1998. De mai mulți ani, a coordonat activitatea de voluntariat în cadrul organizației, în timp ce lucra în cadrul Comitetului Helsinki pentru Drepturile Omului din Moldova. În 2001, a transferat în centrul GENDERDOK-M o funcție permanentă de asistent administrativ: sa angajat în formarea bibliotecii centrului și a lucrat cu beneficiarii. În 2006, a fost numită Coordonator al Programului Regional, în cadrul căruia a dezvoltat mișcarea LGBT și relațiile cu alte organizații din diferite regiuni ale țării. În 2008 a devenit coordonator al Programului de Dezvoltare a Capacității Organizației, unde a susținut evenimente, seminarii și training-uri pentru comunitatea LGBT, precum și specialiști în diverse domenii, atât în ​​Moldova, cât și în alte țări din CSI și Georgia. În 2011 el a condus programul de sănătate și bunăstarea socială a comunității LGBT: seminarii și training-uri pentru studenții din diferite universități și experți în diferite domenii pe tema „Aspecte cheie de orientare sexuală și identitate de gen“, pentru a dezvolta grup de auto-ajutor pentru părinții LGBT au monitorizat mass-media din Republica Moldova. În 2014, a coordonat activitatea centrului comunitar. Începând cu anul 2015, a fost asistent la proiect în cadrul Programului de sănătate a LGBT.

natalia.esmanciuc@gdm.md

373/ 22 28 88 61