31.03.2021
Moldova, Сomunitate

Ziua vizibilității persoanelor transgen 2021

Echipa GENDERDOC-M vă felicită cu ocazia Zilei vizbilității persoanelor transgen!

31 martie este o dată semnificativă pentru mișcarea de susținere a drepturilor tuturor persoanelor LGBTQ+. În această zi celebrăm existența oamenilor trans și contribuția lor la protejarea tuturor celor care fac parte din acest acronim lung și divers.

Printre cei și cele care au stat fruntea întemeierii activismului, așa cum îl știm azi, a acestei lupte pentru libertatea fiecărui și fiecărei din noi, au fost multe persoane transgen

Anul pandemiei ne-a demonstrat că mulți oameni încă rămân pe marginea societății în sens de acces la ajutor, sprijin și protecție. Oamenii transgen, cu regret, prea des nimeresc la margine. Este primordial ca noi, ca membri ai societății în care trăim, să facem totul posibil ca toți și toate, indiferent de originea, identitatea de gen, sexualitatea lor, să aibă o șansă echitabilă la o viață împlinită, sănătoasă și fericită, rămânând cine sunt.

Repetăm sugesțiile din anul trecut de cum puteți sărbători ziua de astăzi — http://bit.ly/ziua-persoanelor-transgen-2020 și mai recomandăm filmul documentar „Dezvăluire“ (din eng. Disclosure) pe Netflix și interviul revistei americane „Time” cu actorul Elliot Page, care recent a declarat că e transgen, fiind intâmpinat cu un val de solidaritate — http://bit.ly/elliot-page-interviu-time.

Cu ocazia festivității, împreună cu ilustratoarea Anna Provozin, am pregătit seturi de carduri poștale „Cum e corect să vorbim cu și despre persoane transgen?“. Pentru fiecare donație de la 100 de lei, veți primi un cadou - setul de carduri poștale. Suma colectată va fi redirecționată către fondul nostru de ajutor pentru beneficiari și beneficiare în situații de criză. Dacă doriți să faceți donație și să primiți un set, scrieți-ne un mesaj.

Nu uitați că sărbătoarea de azi este despre vizibilitate, respect și diversitate. Aveți grijă de voi și de cei apropiați. Vorbiți deschis împotriva discriminării și a tratamentului nedrept.

Foto: GDM

Previous Următorul