13.10.2014
International , Politică

Vaticanul a propus acceptarea persoanelor homosexuale

Vaticanul, pentru prima dată a făcut o declarație oficială, în care a chemat la acceptarea homosexualilor. În document este spus că, cuplurile de același sex, pe lîngă toate, au și „aspecte pozitive”, informează Huffington Post.

Trebuie de menționat că declarația nu poate fi considerată o propunere de a aproba uniunile homosexuale, însă tonul general al Papei Francisc spune despre intențiile sale de a liberaliza modul de abordare a drepturilor LGBT în viitorul apropiat. El susține că biserica trebuie „să se provoace pe sine însăși” și să propună pentru persoanele homosexuale „spațiu fratern”, deoarece mulți din ei vor să nu să se îndepărteze de religie din cauza preferințelor sexuale.

„Homosexualii au talente și calități care le pot propune comunității creștine. Suntem capabili să primim acești oameni, garantîndu-le un loc în comunitățile noastre. Adesea, ei doresc să comunice cu biserica, care le oferă o casă primitoare. Putem oare noi recunoaște și evalua în mod adecvat orientarea lor sexuală, fără a a duce prejudicii doctrinei catolice în materie de căsătorie și familie?”, se spune în declarație.
Pe lîngă toate acestea, Francisc a cerut credincioșilor să devină mai toleranți și mai mult să nu folosească termenul de „defavorizați de natură” atunci cînd vorbesc despre homosexuali, cum a făcut predecesărul său, Papa Benedict al XVI-lea.

Documentul a fost pregătit după adunarea Sinodului Catolic care a durat o săptămînă și la care au participat 200 de episcopi. Adunarea este dedicată problemelor familiei și căsătoriei, ea va mai dura o săptămînă și preoții plănuiesc  să discute declarația făcută de Papă și să emită un verdict mai concret.

Sursa: huffingpost.com
Foto: Globallookpress
 

Previous Următorul