20.01.2021
International , Timpul nostru

SUA: O persoană transgender, numită de Joe Biden în funcția de Ministru-adjunct al Sănătății

Rachel Levine, o expertă transgender în pediatrie şi psihiatrie va fi numită ministru adjunct al Sănătăţii. Anunțul a fost făcut de preşedintele ales al Statele Unite, Joe Biden, care a catalogat decizia drept una „istorică”, scrie The Guardian.

Potrivit sursei citate, Biden a adăugat că Levine „va aduce leadership-ul ferm şi expertiza crucială de care are nevoie țara, pentru a-i ghida pe oameni să treacă prin această pandemie, indiferent de locul de provenienţă, rasa, religia, orientarea sexuală, identitatea de gen sau handicapul lor”.

În prezent directoare de Sănătate în Pennsylvania şi profesoară universitară de pediatrie şi psihiatrie, Rachel Levine este pe punctul de a deveni primul oficial federal deschis transgender confirmat de Senatul american.

„Cu foarte puține excepții, a fi transgender nu este o problemă”, a declarat ea.

Democraţii vor prelua în această săptămână controlul în camera superioară a Congresului, care urmează să confirme nominalizările prezidenţiale. Preşedintele în exerciţiu Donald Trump a fost criticat pentru politicile sale faţă de persoanele transgender.

 

Sursa: agora.md

Previous Următorul