04.03.2015
International , Stiri

Slovenia adoptă căsătoria gay

Parlamentul sloven a adoptat marţi seară o lege ce autorizează căsătoria între persoane de acelaşi sex. În așa mod, Slovenia a devenit a unsprezecea ţară din Uniunea Europeană care adoptă o astfel de legislaţie.

Potrivit Agerpres, Legea a fost aprobată de 51 din cei 84 de deputaţi prezenţi la sesiune, în timp ce 28 au votat împotrivă şi cinci s-au abţinut.

Propusă de partidul de opoziţie Stânga Unită (ZL), legea a primit sprijinul partidului centrist al primului ministru Miro Cerar, precum şi al partenerului său de coaliţie social-democrat.

Noul text „defineşte căsătoria ca uniunea pe viaţă a două persoane indiferent de sex, eliminând discriminarea în vigoare până în prezen”, a subliniat deputatul Matej T. Vatovec (ZL), raportorul legii.

Opoziţia de centru-dreaptă a indicat că va vota împotriva proiectului de lege, estimând că ea ameninţă să submineze valorile familiale tradiţionale şi să creeze un drept de adopţie pentru cuplurile homosexuale.

În timpul sesiunii, aproximativ 2.000 de persoane au protestat împotriva legii în faţa parlamentului. Ele au anunţat că vor semna o petiţie pentru a organiza un referendum şi împiedica intrarea în vigoare a textului.

Un referendum asupra aplicării unei legi poate fi organizat cu condiţia să adune 40.000 de semnături.

Sursa: Radio Chișinău

Previous Următorul