03.10.2014
International , Politică

Sărutul gay în parc este o normalitate

Prim-ministrul Marii Britanii David Cameron a spus că este absolut normal dacă cuplurile de același sex se sărută în locuri publice.

Declarațiile prim-ministrului conservator au venit ca răspuns la întrebările legate de situații ipotetice, puse de prezentatorul emisiunii „Newsnight” Evan Davis, care este într-un parteneriat civil cu o persoană de același sex.

La acestea, Cameron a răspuns: „Nu, este normal! Mi-am expus deja clar poziția. Eu cred în valorile tradiționale și contemporane, eu cred în familie, cred în căsătorie. Eu cred că este o instituție mare, cred că bărbații ar trebui să aibă posibilitatea să se căsătorească între ei, și femeile între ele”.

Capul guvernului britanic a declarat: : „Dacă eu pot să-mi sărut soția în locurile publice, nu văd de ce gay-ii n-ar putea să se sărute în public”.

Luna trecută, Cameron a zis că ar vrea ca, cît mai multe cupluri de același sex să înfiieze copii.

Conform spuselor lui, „atunci cînd sunt copii, care au nevoie de o familie iubitoare, cupluri gay care pot oferi atît de multă dragoste, noi nu trebuie să stăm în calea progresului pentru copii noștri sau pentru o societatea mai largă”.

Premierul a subliniat că „aceasta trimite un mesaj puternic despre cine suntem ca țară în lumea modernă”.

Președintele Partidului Conservator pe parcursul a cîțiva ani a luptat pentru ca în țară să fie adoptată legea privind legalizarea căsătoriilor între persoanele de același sex, care într-un final, a intrat în vigoare în luna martie a acestui an.

Despre aceasta anunță site-ul rusesc GayRussia.Ru cu link la PinkNews.Co.Uk

 

Previous Următorul