Queer as Flashdance

Ce se întâmplă când „Queer as Folk” întâlnește „Flashdance”? Corect, are loc un party queer inspirat de filmul „Flashdance” (1983). Întreaga seara răsună, în exclusivitate, muzica din anii ’80.  

Bar

22:00 >>

Queer as Flashdance Party

DJ Morezaika

Sala pentru nefumători

22:00-23:50

Filmul „Coming Out” (1989) este primul film despre gay realizat în Republica Democrată Germană și ultimul film a cărui premiera a avut loc în RDG.  Zidul Berlinului a căzut peste câteva ore după premieră. Este drama despre Matthias, care îl întâlnește pe Philipp Klahrmann, profesor într-o școală, și se îndrăgostește de el din prima vedere. Dar Philipp nu știe cum să procedeze, fiindcă prietena sa, Tanja, poartă copilul lui, iar societatea condamnă homosexualitatea. Philipp trece printr-o criză grea și conștientizează că, pentru el, nu exsită altă ieșire decât să se accepte și să-și accepte sentimentele față de Philipp. (Wikipedia)

Filmul este dublat  în limba rusă.

***

00:00-01:20

Filmul „Paris Is Burning” (1990) este un documentar american, regizat de Jennie Livingston. In film se trece în cronica culturii ball (o subcultură LGBT underground din SUA din anii ‘80) din New York și a comunităților african-americane, latino, gay și transgender care fac parte din ea. Mulți membri ai culturii ball consideră „Paris in Burning” un documentar foarte important al sfârșitului „Erei de Aur” a balurilor drag din New York, care are şi o perspectivă critică asupra rasei, clasei, genului și a sexualității în SUA anilor ‘80.

Filmul este prezentat în limba engleză.

----------------------------------------------------

Dress code: Fabulous 80s

Intrarea: 10 MDL

Toți banii colectați vor fi îndreptați pentru proiectul de reamenajare a Scuarului Cehov. La fel, puteți dona banii aici:  https://www.indiegogo.com/projects/o-via-a-noua-pentru-scuarul-cehov

11.10.2014 - 22:00
Calendarul evenimentelor