12.03.2015
Moldova, Anunț

Participă la un proiect fotografic

V-ați gândit vreodată cât de mult viața noastră diferă de a altora, și ce am putea avea în comun cu persoanele, aparent, absolut necunoscute, care locuiesc cu noi într-o țară sau chiar în același oraș? Este oare viața noastră capabilă să schimbe perceperea altora, dacă vom deschide ușa și le vom permite să ne urmărească puțin?

Centrul de Informații „GENDERDOC-M” caută gay, lesbiene, bisexuali, bisexuale, transgenderi, persoane queer și cuplurile de același sex din diferite regiuni ale Republicii Moldova, care ar dori să participe la un proiect fotografic cu titlul „Pentru că trăiesc aici”. Acest proiect fotografic urmărește scopul de a spori vizibilitatea persoanelor LGBTQ în rândul publicului larg și al comunității LGBTQ însăși prin captarea fotografică a vieții lor de zi cu zi, procesului de studii sau muncă, a timpului liber, relațiilor cu ceilalți, adică prin crearea propriilor narațiuni fotografice despre o zi din viață.  

Participanții și participantele la proiect se vor întâlni cu fotografa din Suedia, Annika Keller, care îi va fotografia în condițiile naturale ale vieții (acasă, în timpul sărbătorii familiale, după cumpărături, la plimbare în parc, călătorie cu transport public ș.a.). În proiectul fotografic pot participa cât oamenii care nu-și ascund identitatățile, atât și persoanele care, din varii motive, încă nu sunt gata să-și deschidă fețele. În ultimul caz, fotografa va căuta așa o poziție încât subiectul fotografiei nu va fi de recunoscut, însă detaliile importante vor nimeri în cadru.  

Produsul final al acestui proiect fotografic va fi o publicație cu toate fotografiile adunate, care va fi prezentată în cadrul celui de-al 14-lea Festival al comunității LGBT din Moldova „Curcubeul peste Nistru” desfășurat în Chișinău între 13 și 17 mai.

În afară de fotografiile, în publicația dată vor intra și interviurile cu participanții și participantele la proiect despre cum e să fii persoană LGBTQ în Republica Moldova.

Formularul de participare poate fi completat aici: https://docs.google.com/forms/d/1-kbbxnmXGpI1NnxMC01LYSbyqYaKovkBm8Eorhz...

Toate întrebările legate de acest proiect pot fi adresate coordonatorului Artiom Zavadovschi la emailul artiom.zavadovschi@gdm.md sau la numerele de telefon  022 28 88 61 și 022 28 88 63.

Previous Următorul