04.11.2014
Moldova, Politică

Oleg Brega – candidat independent

Ieri, 3 noiembrie, Comisia Electorală Centrală l-a înregistrat pe Oleg Brega în calitate de candidat independent pentru alegerile din 30 noiembrie, scrie Ziarul de Gardă. Acesta va putea concura pentru funcția de deputat în Parlamentul Republica Moldova.

Șase din cei nouă membri ai Comisiei Electorale Centrale au votat pentru candidatul independent. În luna octombrie Oleg Brega a colectat mai multe semnături ale cetățenilor țării în susținerea propriei candidaturi, 2284 din care au fost considerate valabile. „Mă bucur că a triumfat rațiunea și legea. Codul Electoral spunea că eu am dreptate. Astăzi avem rezultatul unui vot democratic la Comisia Electorală Centrală”, a declarat Oleg Brega după ce a fost înregistrat de CEC.

Astfel, până în prezent au fost înregistraţi 22 de concurenţi electorali, dintre care 19 partide politice, un bloc electoral şi 2 candidaţi independenţi. Oleg Brega este activist civic, jurnalist, membru și voluntar la Centrul de Informații „GENDERDOC-M”, care pledează, în mod declarat, pentru egalitatea și nediscriminarea persoanelor LGBT în Republica Moldova.

Foto: arhiva personală O. Brega

Previous Următorul