09.03.2015

Marșul Feminismul TE iubește

„Nu vrem flori, vrem drepturi egale” – sub acest mesaj Grupul de Inițiative Feministe din Moldova a organizat duminică, 8 martie 2015, de Ziua internațională a femeilor, un marș numit „Feminismul TE Iubește”.

Evenimentul a fost organizat cu scopul de a informa locuitorii oraşului Chişinău, şi nu numai, despre ce este feminismul şi care sunt aspiraţiile sale. La fel, organizatoarele și-au propus să combată, în acest fel, stereotipurile negative create în jurul acestui cuvânt, precum şi prejudecăţile atribuite persoanelor care se identifică ca feminişti şi feministe.

Mai mulți apărători a drepturilor omului, experți din domeniu, juriști și ONGuri de profil, printre care și Centrul de Informații „GENDERDOC-M”, au scandat lozinci și transmis mesaje precum: “Dorim posibilități egale la angajare”, “Nu vrem flori, vrem drepturi egale”, “Femeile pot fi Președinte de stat, nu doar femei de serviciu”, “Feminismul înseamnă drepturi egale, nimic mai mult”, “Feminismul va salva lumea” dar și “Dorim reprezentarea femeilor în organele de conducere”.

La eveniment au participat atât femei, cât și bărbați care au purtat tricouri cu inscripția „Așa arată o feministă” și „Așa arată un feminist”, și au împărțit trecătorilor plinate cu informații despre feminism și aspirațiile acestuia.

Menționăm că un asemenea marș a fost organizat pentru prima dată în Republica Moldova.

Sursa foto: Radio Europa Liberă și Dionis Nicolai