20.10.2014
Moldova, Societate

Marș împotriva hărțuirii stradale

La data de 19.10.2014, câteva zeci de persoane au organizat în centrul Chișinăului un marș de solidaritate cu victimele hărțuirii stradale, - transmite Curaj.TV.

Această acțiune a avut loc în paralel cu marșul din București, unde hărțuirea stradală este făcută vizibilă ca o problemă gravă deja de câțiva ani.

Participanţii la marş au adus plancarde cu inscripţii: "Stop hărţuirii stradale - Faceţi străzile sigure pentru femei!" "Nu sunt câine nu mă fluiera", "Eu nu am întrebat părerea ta despre corpul meu" ş.a.

"Hărțuirea stradală are o dimensiune de gen. Aceasta înseamnă că FETELE, FEMEILE sunt țintele cele mai dese ale hărțuirii stradale, iar BĂIEȚII, BĂRBAȚII sunt cei care hărțuiesc, atât fetele/femeile, cât și alți băieți/bărbați. Acest lucru ar trebui să înceteze. Spațiul public este pentru toți și trebuie să fie unul sigur pentru fiecare dintre noi. Iar felul în care fetele, femeile, băieții, bărbații se îmbracă, arată, merg, vorbesc, râd - NU trebuie să fie motive de a comenta și a pune/întinde mâna," - au menţionat organizatorii evenimentului.

Video de la marşul din Chişinău - http://curaj.tv/reportaj/civic/protest/chisinaul-este-impotriva-hartuiri...

Foto: Annika Keller

Previous Următorul