22.02.2016
Moldova, Societate

Jurnal TV amendat cu 10 mii de lei pentru homofobie

Judecătoria sectorului Centru a recunoscut astăzi vinovat de homofobie, postul de televiziune Jurnal TV și l-a obligat să plătească 10 mii de lei daune morale Centrului Informațioanal GENDERDOC-M. Informația a fost comunicată de către coordonatorul de programe al organizației , Angelica Frolov. Potrivit ei, anterior organizația i-a propus postului TV să distribuie, cu titlu de publicitate, spoturi sociale despre viața comunității LGBT. Jurnal TV, însă, a refuzat, declarând  că spoturile „pot afecta imaginea postului TV„

În aprilie 2015, reprezentanții Centrului Informațional GENDERDOC-M s-au adresat postului Jurnal TV cu o propunere de colaborare comercială: „ Ni s-a spus că de plasarea publicității pe post se ocupă compania „ReformaArt SRL”, așa că i-am contactat. Angajații companiei ne-au pus la dispoziție un plan media avantajos pentru noi și chiar am semnat un contract de colaborare”, a declarat Frolov. Dar în ultimul moment, reprezentanții companiei „ReformaArt SRL”, au renunțat la contract. „ Potrivit declarațiilor făcute de Frolov, Centrului GENDERDOC-M i s-au comunicat următoarele: „Administrația Jurnal TV a decis că spoturile TV pot afecta imaginea canalului”.

 Se planifica să se lanseze în eter spoturi filmate în cadrul unei campanii sociale „Și eu locuiesc aici”. „Ne doream să distribuim spoturile prin câteva canale TV, înaintea praidului tradițional din luna mai, pentru a atenua atitudinea publicului față de această temă”, a declarat Frolov. Potrivit  ei, spoturile TV au fost difuzate doar de canalele Ren-TV și N4.  

Nu am reușit să obținem reacția companiei „ReformaArt SRL”, ni s-a recomandat să ne adresăm direct la recepția Jurnal TV. Acolo, însă, ni s-a spus că situația poate fi comentată doar de juristul Pavel Dumitriu, care nu a răspuns la apelurile telefonice ale NM.

Amintim că în săptămâna trecută instanța a constat vinovat de homofobie și Partidul socialiștilor, obligându-i să pătească 13 mii de lei activiștilor GENDERDOC-M.  Imaginile acestora au fost folosite într-un spot electoral în iunie 2015.

Sursa: newsmaker.md

Autor: Marina Șupac

Previous Următorul