Înscrie-te la atelierul „My queer Chișinău”

Centrul de Informații GENDERDOC-M invită persoanele de orice vârstă, gen, clasă socială, etnie, etc. din comunitatea LGBTQ să participe la atelierul „MY QUEER CHIȘINĂU – un tur al orașului”. Această activitate va fi facilitată de artista vizuală din Suedia Sofia Hultin. Atelierul va avea loc sâmbătă, 28 octombrie, 11:00 – 15:00 și duminică, 29 octombrie, 12:00 – 14:00 la Zpațiu (în incinta Muzeului Zemstvei), str. Șciusev nr 103. Va fi asugurată traducerea în română și/sau rusă (după cerere).  

My queer Chișinău este un tur al orașului, o hartă și un ghid audio. Istorii povestite la persoana întâia, au la bază interviuri cu persoane queer care locuiesc într-un anumit oraș. Istoriile prezentate vorbesc atât despre partea oficială a istoriei queer (legi adoptate ce țin de comunitatea LGBT, mișcări sociale, evenimente semnificative) cât și istorii personale, povești de dragoste, de prietenie și alt gen de relații pentru a reflecta modul în care mișcările politice și sociale afectează individul.

Povestirea acestor istorii în spațiul public e un mod de a atrage atenția asupra istoriilor queer ce sînt ignorate de obicei în scrierile istoriei normative. Dacă nu scrie nimeni istoriile noastre – trebuie să le scriem noi.

În cadrul atelierului cu Sofia vom alege care sunt istoriile care dorim să le povestim, vom discuta cum le povestim și cum concepem turul My queer Chișinău.  Urmînd ca în următoarele săptămîni să finisăm singuri istoriile, să le înregistrăm și să schițăm și harta. Iar la începutul iernii să organizăm și turul.

Eveniment organizat de teatru-spălătorie în cooperare cu Konsthall C, Stockholm și Zpațiu cu susținerea Institutului Suedez.

Dacă dorești să participi în acest atelier interesant, înscrie-te AICI (https://goo.gl/forms/5N15o8mkh1zIBYxC3). Numărul participanților este limitat (maximum 16 persoane).

26.10.2017 - 15:45
Calendarul evenimentelor