28.05.2015
Moldova, Pride

INP: Cinci contramanifestanți reținuți la Marșul Egalității

Cinci contramanifestanți ai Marșului Egalității, care a avut loc în Chișinău la 17 mai, au fost reținuți de către poliție. Această informație a fost comunicată Centrului de Informații „GENDERDOC-M” printr-o scrisoare oficială trimisă de Inspectoratul Național de Patrulare.

Persoanele reținute, care au încercat să perturbeze desfășurarea pașnică a Marșului Egalității, urmează să fie sancționate în conformitate cu legislația în vigoare. Alte încălcări grave a ordinii de drept nu au fost înregistrate, se mai menționează în scrisoare.

Reamintim că la 17 mai, în Ziua internațională împotriva homofobiei și transfobiei, Centrul GENDERDOC-M a organizat Marșul Egalității sub sloganul „Pentru că trăiesc aici” care a devenit momentul culminant al Festivalului comunității LGBT din Moldova „Curcubeul peste Nistru”, ediția a 14-a. Câțiva preoți ortodocți și un grup de enoriași, care au aflat unde are loc marșul, au încercat să treacă de lanțul politiștilor care îi protejau pe circa 150 de participanți. În locul, unde s-a încheiat marșul cu un miting scurt, din partea contramanifestanților au zburat ouă clocite.

Vă comunicăm că nicio persoană nu a avut de suferit înaintea, în timpul desfășurării sau după acțiunea publică. Aceasta a fost posibil grație profesionalimului demonstrat de către colaboratorii organelor de drept în timpul pregătirii și defășurării Marșului egalității. Cu acest prilej, Centrul GENDERDOC-M aduce mulțumiri colaboratorilor Inspectoratului Național de Patrulare și Inspectoratului General de Poliție.

Previous Următorul