02.02.2017
Moldova, Сomunitate

Grupul de sprijin al creștinilor LGBT

Se formează un grup al creștinilor LGBT, deschis pentru toți cei care respectă porunca principală a lui Iisus Hristos și anume- dragostea pentru Dumnezeu și aproapele tău.

Scopul principal al grupului este sprijinul spiritual și adaptarea socială a credincioșilor din comunitatea LGBT, indiferent de confesiunea religioasă din care fac parte.

Vom organiza ședințe, la care vom acorda sprijin creștinilor gay, lesbiene, bisexuali și persoanelor transgender care își doresc să înțeleagă cuvântul lui Dumnezeu, anume prin prisma Iubirii sale. Misiunea noastră constă în susținerea fiecărui om în calea sa, indiferent de orientarea sexuală sau a identității de gen.

Dacă doriți să participați la adunările noastre, contactați-l pe Alexei la numărul de telefon 0 (22) 288860 (de marți până vineri de la ora 12:00 până la 17:00)

Lecția I. Cea mai importantă poruncă a lui Iisus Hristos

Oamenii îl întrebau adesea pe Iisus Hristos, care dintre învățăturile sale este cea mai importantă, pentru a avea viață veșnică în împărăția lui Dumnezeu. Unii  întrebau pentru a cunoaște, iar alții pentru a găsi învinuiri împotriva lui.

Astfel, odată un avocat iudeu, dorind să-l pună la încercre pe Iisus Hristos, l-a întrebat: „Învățătorule! Care este cea mai mare poruncă din lege?”

Iisus Hristos i-a răspuns: „Să iubeşti pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, şi cu tot cugetul tău.” Aceasta este cea dintâi, şi cea mai mare poruncă. Iar a doua, asemenea ei, este: „Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.” În aceste două porunci se cuprinde toată Legea şi Proorocii."

Acesta înseamnă că dacă am avea atâta dragoste în noi, nu am mai fi capabili să încălcăm toate celelalte porunci, pentru că acestea nu sunt decât părți componente ale poruncii despre iubire. Dacă ne iubim aproapele cu adevărat, nu îl vom jigni, minți, ori, cu atât mai mult-ucide. Nu l-am invidia și nu i-am putea dori niciun rău. Am face invers: am avea grijă de el și am fi gata să sacrificăm totul pentru el. Iată de ce Iisus Hristos a spus: „În aceste două porunci se cuprinde toată Legea şi Proorocii.”(Mark.12,13)

Legendă: Jim Mulcahi, pastor din SUA, care a vizitat Republica Moldova de câteva ori și a participat la activitățile organizate de GENDERDOC-M.

Ili Ias.

Previous Următorul