25.12.2016
Moldova, Сomunitate

GENDERDOC-M și-a ales o nouă conducere

Polina Ceastuhina este noua președintă a organizației.

Adunarea Generală a Organizației GENDERDOC-M și-a ales un nou Președinte, care va conduce organizația pentru cel puțin 2 ani. Polina Ceastuhina este noua Președintă a organizației care reprezintă și apără drepturile persoanelor LGBT din Moldova.

Absolventă a Universităţii din Cambridge (Master of Philosophy (MPhil), Multidisciplinary Gender Studies), acum este angajată a unei companii private în IT. Polina este o activistă civică pentru egalitatea de gen și co-organizatoarea a marșurilor feministe din 8 martie 2015 și 2016. Posedă liber limbile româna, engleza și rusa.

Polina nu este membra a comunității LGBT, însă este o aprigă susținătoare. În 2016 a fost aleasă membră a senatului organizației GENDERDOC-M.

„Nu o dată am declarat deschis că sunt aliată a comunității LGBT. Eu sincer cred că fiecare persoană indiferent de identitate de gen, orientare sexuală, apartenența lingvistică, religie, etc merită să-și trăiască viața demn având aceleași drepturi și oportunități pentru dezvoltarea propriului potențial. Eu sper că alături de Anastasia Danilov [Directoarea Executivă a organizației, – nota red.], voi reuși să reprezint interesele comunității și să contribui la îmbunătățirea vieții membrilor comunității LGBT”, a declarat Polina Ceastuhina după alegerea sa.

Sursă: diez.md

Previous Următorul