Film: Viața și timpurile Fridei Kahlo

Grupul de inițiativă feministă din Moldova vă invită sâmbătă, 11 iulie, cu începerea la ora 17:00, la proiecția filmului documentar „Viața și timpurile Fridei Kahlo” (The Life and Times of Frida Kahlo), care va fi urmată de discuții feministe. Evenimentul va avea loc la Muzeul Zemstvei situat între străzile Maria Cibotari și Sfatul Țării. 

Frida Kahlo de Rivera (6 iulie 1907 – 13 iulie 1954) a fost o pictoriță mexicană care s-a făcut cunoscută mai ales prin autoportretele sale pictate într-un stil suprarealist. A suferit toată viața, având numeroase probleme de sănătate, multe cauzate de un teribil accident auto suferit în tinerețe. Recuperarea îndelungată după accident, recuperare care nu s-a realizat niciodată complet, a izolat-o oarecum de restul lumii, această izolare, închidere în ea însăși, este reflectată în pictura sa, explicând oarecum de ce majoritatea lucrărilor sale sunt autoportrete. Multe autoportrete sunt un reflex al suferinței fizice cauzate de urmările accidentului suferit. Frida a afirmat în repetate rânduri: “mă pictez pe mine, pentru că mult prea adesea sunt singură și pentru că sunt subiectul pe care îl cunosc cel mai bine”.

Filmul va fi proiectat în limba engleză. În caz dacă la evenimentul vor vreni persoanele ce nu înțeleg engleza, atunci organizatorii vor proiecta filmul artistic „Frida” (2002) cu subtirări în română sau rusă.  

Intrarea este liberă.

11.07.2015 - 17:00
Calendarul evenimentelor