Film: Roșii verzi prăjite

Ambasada Statelor Unite în Republica Moldova vă invită la Festivalul Filmului American care are loc în incinta cinemtaografului „Odeon” (str. Mihai Eminescu nr.55) între 24 aprilie și 1 mai.

Luni, 27 aprilie, începând cu ora 16:30, veți putea viziona comedia „Roșii verzi prăjite” (Fried Green Tomatoes). Intrarea este liberă.

Scurta descriere:

Evelyn Couch, o soție banală și ignorată de sot, obișnuiește să-și înece amarul în consumul de ciocolată. Soțul ei, Ed, abia ca o observă, iar când el își vizitează mătușa la un azil, Evelyn trebuie să aștepte afară, pentru că acea matușă nu o place. Într-o zi, așteptând pe hol, Evelyn o cunoaște pe Ninny, o altă bătrână internată acolo, fragilă, dar dornică de a spune povești. Ninny îi povestește despre Idgie, o rudă de-a ei, care în anii 20 conducea după propriile valori un restaurant într-un oraș rasist din Alabama. Fratele lui Idgie moare, iar ea refuză să mai vorbească cu cineva în afară de iubita fratelui mort. Pe lângă asta, Idgie trebuie să facă fața unui soț abuziv. Povetsea lui Ninny îi dă Evelynei puterea de a-și reconsidera viața.

Anul distrubuției: 1991

Filmul va fi proiectat în limba engleză cu subtitrări în română.

 

 

27.04.2015 - 16:30
Calendarul evenimentelor