Film: În numele… (W imię…)

Institul Polonez și Ambasada Ploniei în republica Moldova vă invită la cea de-a 10-a ediție a Zilelor Filmului Polonez care, începând din acest an, se vor numi CinePOLSKA. Și pentru că anul acesta Polonia sărbătorește 25 de ani de la căderea comunismului, organizatorii au ales șase filme, produse în 2013, care prezintă diferite forme ale libertății. Vă invităm duminica, 23 noiembrie, la ora 19:00, în Cinema Odeon la proiecția filmului „În numele…” (W imię…), câștigător al mai multor premii internaționale.

Părintele Adam preia o mică parohie din mijlocul pustietăţii, unde organizează un centru pentru băieţi cu trecut tulbure. Entuziasmul său este apreciat, iar localnicii îl acceptă ca pe unul de-ai lor. Toţi vor să se afle în preajma sa, hrănindu-se cu vitalitatea şi puterea lui, dar nimeni nu ştie că ascunde un secret. După ce întâlneşte un tânăr excentric şi tăcut, un paria al micii comunităţi, părintele Adam este forţat să se confrunte cu o pasiune de mult uitată. Pe măsură ce bănuielile sătenilor sunt confirmate, părintele se transformă în inamic.

„Szumowska evită scandalul. Nu bate la ochii cu scene dramatice, ci își potolește narațiunea punând întrebări universale, existențiale despre natura vocației și prețul singurătății, despre puterea credinței și cinismul sentimentelor, despre emoțiile ascunse.” - Janusz Wróblewski

Polonia, 2013, 98 min.

Regia: Małgorzata Szumowska

Scenariul: Małgorzata Szumowska, Michał Englert

Ora începerii: 19:00

Limba: poloneză cu subtitrări în română

Locul: Cinema Odeon, str. Mihai Eminescu, 55

Intrarea: 25 lei

 

23.11.2014 - 19:00
Calendarul evenimentelor