Film: Floarea deșertului

Centrul de Informare în domeniul Drepturilor Omului (CIDO) vă invită să petreceţi o seară în compania apărătorilor drepturilor omului. La 25 noiembrie, ONU a lansat campania „16 zile de acţiuni împotriva violenţei în bază de gen” . În acest context vă propunem spre vizionare filmul „Desert Flower" (Floarea deșertului). Filmul este bazat pe o istorie reală. Filmul este dublat în limba rusă.

DESPRE FILM: Un coridor din sediul new-yorkez al Naţiunilor Unite. O tânără femeie încearcă să se calmeze: Waris Dirie urmează să ţină primul ei discurs în faţa Naţiunilor Unite. Născută în Somalia, unde a fost circumcisă la numai trei ani şi vândută pentru a fi soţie de la 13 ani pentru un bărbat mult mai în vârstă. La scurt timp după ea a fugit din Africa şi a ajuns în Londra unde a lucrat pentru nişte rude bogate, însă nu a reuşit să se înţeleagă cu acestea aşa că a ajuns să lucreze la McDonald's. Filmul prezintă calea ei până la cariera de supermodel în SUA.

În 2010 Waris a fost desemnată Ambasadorul pentru Pace al anului de Uniunea Africană pentru Securitate. De ani buni ea lucrează ca activistă în cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru a susţine drepturile omului şi a combate circumcizia femeilor.

ATENŢIE! Locurile sunt limitate, de aceea vă rugăm să faceți rezervare prin sms la numărul 060 995 888 sau prin e-mail la asistent@cido.org.md, indicând ora preferatâ:17:30 sau 18:30. Ora derulării va fi stabiliți reieșind din disponibilitățile majorității.

27.11.2014 - 17:30
Calendarul evenimentelor