Expoziția „Perspectivele nehetero(normative) din Moldova”

11/10/15 15:00 – 20:00

Cocoșul Roșu, str. Șciusev, 79

Intrarea liberă

 

15:00 – 20: 00

Centrul de Informații „GENDERDOC-M” și The Unstraight Museum din Suedia, a cărui denumire ar putea fi tradusă ca „Muzeul nehetero(normativității)”, vă invită la expoziția obiectelor care aparțin persoanelor LGBTQ din Moldova, care au fost adunate pentru colecție The Unstraight Museum pe parcursul lunii septembrie 2015.

Majoritatea oamenilor au un loc secret unde ei își păstrează articolele cu valoare personală majoră, cum ar fi scrisori vechi, suvenire aduse din călătorii memorabile, cărți de benzi desenate pentru copii. Unele din aceste obiecte le-am obținut de sine stătător, pe altele le-am moștenit de la persoane, care au trăit înaintea noastră sau au jucat un rol important în viața noastră. Aceste obiecte sunt îmbibate cu amintiri, sentimente și povești. Aceste obiecte ne conectează cu acele istorii, ele construiesc poduri în timp și spațiu, crează structura și sensul.

15:00 – 20:00

Instalația „Din dulap”

Ai dori să cunoști ce înseamnă să trăiești în ascuns fiind lesbiană, gay, bisexual, persoană transgen sau queer? Dar, mai ales, să cunoști cum e să nu mai trăiești în ascuns? De ce persoanele LGBTQ fac coming out* și refuză să mai trăiască în umbră sau, cum se spune în engleză, „în dulap”? Vino să asculți istoriile reale ale persoanelor LGBTQ din Moldova care și-au găsit curajul să iasă din dulap pentru a-și trăi viața fără frică, jenă sau disconfort vizavi de orientarea sexuală sau identitatea de gen.

18:30

Prezentarea obiectului de artă comunitară „Curcubeul”

Pe parcursul lunii septembrie, persoanele din comunitatea LGBTQ din Moldova, prietenii și aliații acestora au participat la o serie de ateliere de creare a anui obiect de artă comunitară, care reprezintă simbolul acestei comunități, adică curcubeul. Vino să vezi cu ochii proprii ce a ieșit din această aventură neobișnuită, care a unit oamenii prin diversitatea lor.

Evenimentul are loc în cadrul Zilelor Coming Out 2015.

11.10.2015 - 15:00
Calendarul evenimentelor