30.04.2015
Moldova, Drepturile omului

Doina Ioana Străisteanu amenințată de un deținut recent eliberat

Avocata Doina Ioana Străisteanu susține că a fost amenințată cu răfuiala fizică de un deținut recent eliberat. Este vorba despre liderul unei organizații ce promovează intens simboluri fasciste și pledează pentru superioritatea rasei albe, în privința căruia avocata a sesizat de mai multe ori poliția și Procuratura, comunică Politik.md.

Deși este cercetat penal pentru huliganism și anterior condamnat pentru hărțuire sexuală, tânărul a fost recent eliberat din arest.

„Amenințările mi-au fost adresate de către liderul gruparii „Scutul Social” și al grupării „Occupy Pedofiliai Moldova”, pentru că reprezint persoane homosexuale. El este cel care organiza vânătoare de oameni, persoane gay, și filma cum își bat joc de acești tineri pe care îi reprezint în instanță. La săvârșirea infracțiunii au fost implicați și minori, ceea ce e chiar mai grav, însă Procuratura întârzie să reacționeze, timp în care Ghibadulin continuă să promoveze activ pe internet ideologia supremației rase albe și valorile rasei pure promovate de Adolf Hitler”, susține Doina Iona Străisteanu.

Gruparea al cărei lider este tânărul vizat a ajuns în atenția opinie publice prin plasarea pe internet a unor filmulețe în care erau sechestrați și maltratați pretinși pedofili. Pe marginea acestor acțiuni, societatea civilă a lansat în repetate rânduri apeluri către instituțiile de drept.

Prin scrisori deschise și plângeri la organele de drept, societatea civilă a cerut în repetate rânduri organelor de Stat să își facă datoria constituțională, iar șefilor instituțiilor de forță să se pronunțe public vis a vis de problema expansiunii și a agresivității organizațiilor neo-naziste din Moldova.

politik.md

Previous Următorul