Discuția publică: Idenitate | Corp | Activism

Vă invităm luni, 7 martie, la ora 19:00, la discuția publică „Idenitate | Corp | Activism”, unde vom discuta despre rolul identității persoanelor implicate în activități politice, folosirea corpului ca instrument principal de rezistență și formarea identității de activistă. Discuția va avea loc la teatrul-spălătorie, adresa: str. Eminescu, 72.

Invitata specială a evenimentului este Yana Zhdanova din Ucraina, care este una din activistele de bază ale organizației FEMEN.

FEMEN și-a început activitatea în 2008 în orașul Kiev, iar la moment are grupuri active în mai multe țări cu oficiul central în Paris, Franța. Grupul a devenit faimos pentru protestele sale în contexte politice și religioase publice prin folosirea corpurilor semi-dezgolite.

A doua invitată este Angela Frolov, care este una din activistele de bază a comunității LGBT din Moldova. Angela este o lesbiană declarată a cărei identitate joacă un rol important în activitățile politice în care se implică pentru a apăra drepturile comunității și a altor grupuri marginalizate.

Evenimentul se va desfășura în limbele Română și Rusă. Intrarea este gratuită. Locurile sunt limitate, vă încurajăm să veniți din timp pentru a ocupa locul în sală.

Evenimentul este primul dintre cele șase lecții publice organizate de către Grupul de Inițiative Feministe din Moldova, cu susținerea fundației European Endowment for Democracy, care vor avea loc o dată pe lună în perioada martie-august 2016.

 

07.03.2016 - 19:00
Calendarul evenimentelor