09.11.2020
Moldova, Drepturile omului

Declarația Centrului de Informații GENDERDOC-M cu privire la discursul din campania electorală a candidatului Igor Dodon

Centrul de Informații GENDERDOC-M este profund îngrijorat de discursul folosit de candidatul la președinție și actualul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, în campania electorală.

Candidatul Dodon folosește informații false și limbaj de ură în declarațiile sale și în materialele de agitație electorală, instigând la ură și discriminare față de mai multe grupuri sociale din Republica Moldova.

Republica Moldova este un stat cu o populație, caracteristicile căreia nu sunt omogene – suntem diferiți, începând cu etnia, identitatea, orientarea sexulă a fiecăruia din noi și terminând cu limba pe care alegem să o vorbim, credințele pe care le avem, statutul social și viziunile politice pe care le împărtășim. Însă, indiferent de caracteristicile și necesitățile fiecărui cetățean aparte, rolul unui președinte de stat este unul de a uni, nu de a dezbina. Un președinte este al tuturor cetățenilor și nu doar al unei categorii separate de cetățeni.

Principiul „Dezbină și stăpânește”, de care se conduce candidatul și actualul președinte Igor Dodon, este depășit și ar trebui să fie lăsat în istorie, acolo unde îi este locul. Societatea modernă are alte valori – coloborarea, dezvoltarea comunităților, promovarea dialogului și participării active a cetățenilor la luarea deciziilor din stat la toate nivelurile.

Îndemnăm toți liderii politici să-și revadă tacticile de acumulare a capitatului politic. Organizația noastră este deschisă să ofere suport informațional oricărui candidat/candidate la alegerile prezidențiale.

Previous Următorul