01.08.2018
International , Timpul nostru

Cum un imam gay luptă pentru drepturile musulmanilor LGBT

Nur Warsame, cândva imamul uneia dintre cele mai mari moschei din Melbourne, este primul lider musulman din Australia care, în 2010, și-a declarat deschis homosexualitatea. După coming-outul său, clerul, însă, l-a scos în afara comunității islamice. Această înlăturare de la posibilitatea de a sluji, l-a determinat pe Nur Warsame să devină extrem de vocal în lupta sa pentru drepturile musulmanilor LGBT, chiar dacă a devenit ținta amenințărilor cu moartea.

Deși Nur Warsame nu mai are acces la moschee, el speră să poată transforma o clădire din Melbourne într-un loc sigur și un centru de consiliere pentru musulmanii gay, unde aceștia, de asemenea, vor putea să se roage.

Pentru unii musulmani din comunitatea LGBT, care sunt lăsați să-și trăiască viața în frică sau violență după și-au făcut coming-outul, aceasta este o chestiune de „viață și de moarte”, a spus într-un interviu Nur Warsame. Deoarece persoanele LGBT musulmane sunt deseori supuse riscului de a fi omorâți de propria comunitate, Nur e nevoit să ofere adăpost în apartamentul său de o singură cameră.

Acum cinci ani, Nur a creat un grup de rugăciune online pentru a ajuta musulmani din toată lumea să nu se simtă rușinați de sexualitatea lor, dar și pentru a consulta părinții tinerilor musulmani gay, care se află în impas.

C.N.

Previous Următorul