24.02.2015
Moldova, Сomunitate

Cu dragoste de Ziua Îndrăgostiților

Reprezentanții comunității LGBT au sărbătorit Ziua Îndrăgostiților pe 15 februarie în clubul „GoldBar”. Chiar dacă evenimentul a avut loc cu o zi mai târziu decât apare în calendar, el nu a devenit mai puțin saturat de surprize.

Seria de evenimente și activități dedicate Zilei Îndrăgostiților a început cu un fascinant „battle”, care, după tradiție, s-a desfășurat în sala karaoke a GoldBar. Aici, reprezentanții comunității LGBT și prietenii lor heterosexuali au concurat în capacitatea de a cânta, și nu doar pentru ei, dar și pentru public. După cum s-a dovedit, nu puțini au fost cei care au dorit să asculte piese în interpretarea prietenilor lor. Acest fapt a bucurat organizatorii evenimentului: concursul devine tot mai popular, tot mai mulți doritori de a participa vin cu mult înainte de începerea petrecerii.

Trebuie menționat faptul că participarea în acest concurs nu este ca în alte localuri, unde trebuie să achiți, ci gratuită. Pe lângă aceasta, câștigătorul primește un premiu și are acces gratuit garantat la petrecerea tematică care are loc aici, dar câteva ore mai târziu. Pentru a participa în concurs, nu este necesar să vă înscrieți în prealabil, e suficient să veniți duminică la 20:30 și să anunțați despre intenția de a participa. Dar, există o condiție: trebuie să veniți într-o stare de spirit bună.

„Într-adevăr, am fost foarte nervoasă înainte de concurs, deoarece prima dată am participat, dar atmosfera de sărbătoare și prietenia publicului au spulberat rapid gândurile mele de anxietate. Dacă a fost greu să câștig acest concurs? Da, concurenții au fost puternici, însă, după părerea mea, publicul au luat decizia corectă – totul a fost cinstit”, a menționat Nica, câștigătoarea concursului dedicat Zilei Îndrăgostiților.

După „battle”, în sala principală a clubului, a fost dat startul petrecerii de sărbătoare, la care au venit peste 120 de oaspeți. La intrare, erau întâmpinați cu zâmbete și felicitări de către lucrătorii și voluntarii prietenoși ai Centrului de informații „GENDERDOC-M”. Iar în sală – hit-uri din toate timpurile. Muzica a fost oferită de un renumit DJ din Chișinău.

Mai aproape de miezul nopții, în ospeție la cei prezenți, a venit participanta la selecția națională a concursului muzical „Eurovision 2015” – Dana Markitan. Ea a bucurat fanii cu interpretarea excelentă a pieselor deja cunoscute, dar și cu o felicitare, care a adresat-o publicului apreciativ.

Apoi, locul ei pe scenă a fost preluat de către renumitul parodist care interpretează piesele populare ale Zinaidei Julea. Impersonarea lui Ion a câtăreței de muzică populară l-a făcut publicul să danseze incendiar.

Petrecerea a durat până dimineața și a fost completată cu numeroase concursuri organizate atât de administrația clubului, cât și de angajații Centrului de informații „GENDERDOC-M”.

Eugen Chihai

Previous Următorul