Club de presă: Familiile curcubeu

Centrul de Informații „GENDERDOC-M” invită reprezentanții mass-media și toți cei interesați de subiectul familiilor LGBT la un club de presă cu genericul „Familiile curcubeu”, care va avea loc vineri, 13 noiembrie, la ora 16:00, în incinta Summit Events, sala New York (str. Tighina, 49/3).


Indeferent de faptul că statul moldovenesc nu recunoaște existența familiilor persoanelor LGBT și, ca urmare, nu le acordă protecția juridică așa cum o acordă familiilor heterosexuale, acestea există și duc o viață cât de cât obișnuită, deși într-un mediu ostil.

Cum e să-ți formezi o familie într-un stat unde, conform unui sondaj sociologic recent, indicatorul integrat de acceptare a
persoanelor LGBT este 1,7%? Cum sunt educați copiii în familiile curcubeu? Cu ce impedimente juridice se confruntă și care drepturi le lipsesc?

Acestea sunt doar câteva întrebări din toate celea pe care puteți să le acordați unei familii homosexuale cu copiii, care este dispusă să stea la o vorbă cu reprezentanții mass-media pentru a deconstrui stereotipurile și miturile vehiculate despre familiile curcubeu în Republica Moldova.


Evenimentul este organizat de Centrul de Informații „GENDERDOC-M” cu sprijinul Civil Rights Defenders.

13.11.2015 - 16:00
Calendarul evenimentelor