20.01.2021
Moldova, Сomunitate

Centrul de Informații GENDERDOC-M a și-a ales o nouă președintă

Centrul de Informații GENDERDOC-M a și-a ales o nouă președintă. Alegerile au avut loc în cadrul adunării generale a membrilor organizației. Noua președintă a Centrului de Informații GENDERDOC-M este Elena Sajina, angajată anterior în calitate de Coordonatoare a activităților de sănătate sexual-reporoductivă pentru femei LB (lesbiene și bisexuale) a centrului GDM şi concomitent  profesoară de limba engleză pentru angajaţii, membrii şi beneficiarii  Centrului. Anterior, noua președintă a Boardului a colaborat cu GDM pe parcursul a peste 10 ani în cadrul Coaliției Nediscriminare (CND), Platformei pentru Egalitate de Gen, comunităţii OccupyGuguță şi Coaliției Naționale „Viață fără violență în familie”.

Elena Sajina a avut o experiență  profesională vastă atât în sectorul guvernamental, privat, cât și în cadrul organizațiilor societății civile, având mereu funcții de conducere. Pe parcursul ultimilor cincisprezece ani, Sajina a fost directoare executiva a Asociatiei Obstești „Societatea de Planificare a Familiei din Moldova”.

Noua președintă a Boardului a declarat că munca în comun cu GDM a ajutat-o să înțeleagă mai bine problemele cu care se confruntă membrii comunității în viața de zi cu zi și să dezvolte relații foarte calde și prietenoase cu mulți dintre ei.

„Decizia mea de a-mi înainta candidatura la funcția de președinte a GDM se datorează, în primul rând, faptului că, fiind feministă și apărătoare a drepturilor omului și știind situaţia reală în domeniul respectării drepturilor omului în țara noastră în general și, în special, în comunitatea LGBT, vreau să atrag atenția societății asupra problemelor cu care se confruntă beneficiarii Centrului.

Cred că experiența mea de lucru mă va ajuta să organizez activitatea Boardului în strânsă cooperare cu directoarea executivă a organizației în așa fel, încât să implementăm cu succes Planul Strategic al Centrului GDM pentru 2021-2023. Să consolidăm capacitățile organizaționale, să contribuim în continuare la dezvoltarea comunității LGBT, la consolidarea potențialului intern al persoanelor LGBT și membrilor familiilor lor; să sporim activitatea membrilor familiei LGBT în susținerea egalității persoanelor LGBT, pentru a reduce nivelul de homofobie din țară și pentru a contribui la acceptarea socială a persoanelor LGBT”, a declarat Elena Sajina.

În cadrul aceleiași ședințe au fost primiți noi membri în organizație, a fost votată componența comisiei de cenzori, care a rămas neschimbată și o nouă componență a Boardului.

Fiecare candidat și-a prezentat motivele din care vrea să facă parte din Boardul organizației. Majoritatea candidaților/candidatelor la funcția de membru/membră a Boardului au declarat că împărtășesc valori similare cu cele ale Centrului de Informații GENDERDOC-M și ar vrea să pună umărul în lupta pentru drepturile persoanelor LGBT+:

„Sunt impresionată de modul în care se organizează pe intern această asociație, de managementul instituțional. De fiecare dată când lucrez cu alte organizații întotdeauna o dau exemplu”, a declarat Alina Andronache, activistă civică și membră proaspăt realeasă a Boardului GDM.

Și Tatiana Chebac, avocata al cărei mandat de președintă a Centrului de Informații GENDERDOC-M a expirat la începutul acestui an, și-a exprimat dorința de a face parte din echipa Boardului GDM: „A fost o onoare să fiu președintă, membră a Boardului și cu timpul am devenit membră a organizației, pentru că organizația îmi este aproape inimii. Mereu o dau exemplu tuturor oriunde merg. Sunt mândră că fac parte din această echipă și mă pot identifica cu oamenii din această organizație. Am fost patru ani alături de GDM și mi-ar face plăcere să rămân alături pentru încă un mandat”, a declarat Tatiana Chebac.

În Boardul organizației au fost alese/aleși Tatiana Chebac, Alina Andronache, Elena Sajina, Daria Straister, Andrei Colioglo, Andrei Lutenco și Constanța Dohotaru.

Doina IPATII

Foto: Andrei Verbenco

Previous Următorul