Biblioteca Vie

Сând ultima dată ai fost la bibliotecă? Dar la cea unde cărţile sunt oameni cu istorii persoanle și experienţe unice?

„Biblioteca Vie” funcţionează ca o bibliotecă obișnuită, unde cititorii vin și imprumută cărţi, pentru o perioadă limitată de timp. După ce citesc cărţile, le returnează în bibliotecă și, dacă vor, pot să mai imprumute o carte. Există însă doua aspecte importante: cărţile sunt fiinţe umane și intră într-un dialog personal cu cititorul.

Cărtile din „Biblioteca Vie”, organizată de Centrul de Informaţii „GENDERDOC-M”, sunt lesbiene, gay, bisexuali, persoane trans, prietenii și rudele lor, care se confruntă sau se pot confrunta cu prejudecăţi sau stereotipuri și care ar putea fi victime ale discriminării sau excluderii sociale, sau pot fi oameni cu povești care ar da cititorului o experienţă unică de învăţare.

„Biblioteca Vie” își propune să promoveze respectul pentru drepturile omului și demnitatea umană, să atragă atenţia asupra diversităţii în toate formele ei și să stimuleze dialogul între oameni. De ce acest dialog? Pentru că de multe ori diferenţele dintre oameni nu sunt valorificate ca fiind resurse sociale și de cele mai multe ori aceste diferenţe duc la discriminare, suspiciune și respingere.

***
Vino miercuri, 14 mai, între 14:00 și 18:00 la Biblioteca municipală „B. P. Hașdeu” să „răsfoiești” cărţile vii cum ar fi: Lesbiană, Gay, Cuplu de același gen, Bisexuală, Fiul educat de un cuplu de același gen, Mama unui gay, Sora unui gay ș.a.

***
Intrarea este liberă

Evenimentul are loc în cadrul festivalului comunităţii LGBT din Moldova „Curcubeul peste Nistru”, ediţia a 13-a: https://www.facebook.com/events/689281827776919/

Descarcă Programul Festivalului

14.05.2014 - 14:00
Calendarul evenimentelor