Atelier de pictură în ulei

Centrul de Informații GENDERDOC-M împreună cu spațiul de artă Cocoșul Roșu invită comunitatea LGBTQ+ la o serie de ateliere de pictură, cu incursiuni în curente și mișcări artistice diferite.
Următorul atelier din serie va avea loc sâmbătă, 26 ianuarie, începând cu ora 16:00, la spațiul de artă Cocoșul Roșu. Subiectul acestuia este op-art (eng.: optical art).

Op-art reprezintă o direcție în arta modernă care face din percepție, din condiția vizuală a operei un principiu de formare și existență a creației. Metoda de bază constă în folosirea formelor geometrice abstracte și a suprafețelor colorate pentru a provoca în ochii privitorului efecte de mișcare și vibrație prin tehnica iluziilor optice.

Op-artul se definește tot mai precis ca un mod de acțiune al ambianței, prin expresia creației, asupra ochiului și - în general - asupra sensibilității umane. În atmosfera încărcată a așezărilor moderne, lucrările artiștilor din această mișcare provoacă un șoc vizual - procedeu exploatat în afiș de modalitățile publicității prin imagine -, care reține atenția privitorului și face posibilă transmiterea mesajului conținut în structura respectivei opere.

Toate materialele sunt asigurate de către organizatori.

Locurile sunt limitate, pentru a participa vă rugăm să completați acest scurt formular de înscriere: https://docs.google.com/forms/d/1o-p-EqGwMh2Mbc7VVG90y1qVpSqLKNskYtnR-b49wqE/edit?fbclid=IwAR1MC1Usk9SyLG1XgFbqzwbEqKd_T71SPrmt9Wbt1OynjdeB8imGFrnErpc

26.01.2019 - 16:00
Calendarul evenimentelor